רוסביף:
מרכיבים ל-5 מנות
קילו סינטה בקר נקי משומן
קורט מלח
קורט פלפל
12 שיני שום
100 גרם חמאה או מחמאה
100 גרם סמ"ק שמן זית מאיכות מעולה
100 גרם סילאן
2 כפות טימין קצוץ
2 כפות רוזמרין קצוץ
1/2 ק"ג חרדל דיז'ון גרגירים
אופן הכנה
מנקים את הבשר משומן וחורצים בו חורים בשני הצדדים, לתוך החורים מכניסים את חצאי השום.
צורבים את הבשר על מחבת רותחת משני הצדדים, מוציאים ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.
מערבבים היטב את כל שאר החומרים ויוצקים על הבשר ומעסים אותו היטב כך שיקבל את כל טעמי התיבול.
מכניסים לתנור וצולים ב-200 מעלות כ-15 דקות מוציאים ומשאירים להתייצבות לפחות כ-10 דקות נוספות,
פורסים ומגישים.
שיהיה בתאבון כמה שזה טעים.....
קובה סלק (אדומה):
מתכון: מאור מנקו
מעטפת הקובה:
1/2 ק"ג (2 וחצי כוסות) סולת
1 כפית מלח
2 כוסות מים
1 כף שמן
המלית:
400 גרם בשר בקר טחון (אפשר טחון גס)
חופן עלי כרפס קצוצים
1 בצל גדול קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ומניחים למשך 10 דקות לספיגת הטעמים.
המרק:
3-4 כפות שמן
1 בצל קטן קצוץ
3 סלק בינוני חתוך לשמיניות
2 כפות רסק עגבניות
4-5 גבעולי כרפס
מיץ מ – ½ לימון
4 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
קורט פפריקה חריפה
7 כוסות מים
אופן ההכנה:
המרק:
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
מוסיפים את הסלק וממשיכים לטגן כ-2 דקות, מוסיפים רסק עגבניות ואת גבעולי הכרפס, מיץ לימון, סוכר מלח ופפריקה.
יוצקים 7 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
הקובה:
יוצקים סולת לקערה גדולה ומוסיפים את המלח והשמן. יוצקים מים בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה ומעט דלילה (אם יש צורך ניתן להוסיף מים). ממתינים 5 דקות עד לספיגת המים.
מרטיבים מגש במעט מים. מחלקים את תערובת הסולת לכדורים קטנים בגודל אגוז ומניחים על גבי המגש הרטוב.
בידיים רטובות נוטלים כדור ומשטחים על כף היד.
נוטלים כפית גדושה ממלית הבשר ומניחים במרכז, סוגרים את הקצוות מסביב למלית. מגלגלים בעדינות לכדור עגול וחלק.
מניחים ע"ג המגש הרטוב, וממשיכים עד לסיום כל כדורי הסולת.
מניחים בסיר המרק הרותח 7-8 כדורי קובה מוכנים, ממתינים דקה ומוסיפים עוד 7-8 עד גמר הקובות במגש.
מטלטלים את הסיר בזהירות רבה למניעת הדבקות הקובות אחת לשנייה או לתחתית הסיר. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור כ- 10 דקות נוספות.
מוסקה של סבתא שושנה:
מנה טעימה ומנחמת מזיכרונות ילדותי בירושלים אצל סביי האהובים שושנה ועוזי מנקו.
אני מקווה שהמתכון יעלה זיכרון ישן ומתוק מילדותכם שיהיה בתאבון!
הערה: בכל המתכונים שאעלה לבלוג חשוב לא רק לקרוא אלא להבין כל שלב ושלב לאורך המתכון ומה תפקיד כל מרכיב במתכון וכך גם לתרגל את שיטת הבישול (ראה שיטות בישול) שלמדנו.

חומרים לעשר מנות:
10-חצילים בינוניים (אחד למנה)
100- גרם בצל, קצוץ
600-גרם בשר כבש מבושל או צלוי (טחון)
3-2 שיני שום כתוש
צרור פטרוזיליה קצוץ
2- ביצים לשירת המלית
100-סמ"ק ציר בקר
30-גרם רסק עגבניות למלית
מלח,פלפל שחור ,טימין ופפריקה מתוקה
הכנה-
1.חוצים לאורך את מחצית כמות החצילים,חורצים שתי וערב בציפה, ממליחים ומשהים כ- 20 דקות.
את שאר החצילים פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ וממליחים כנ"ל.
2.מנגבים את כל החצילים ומטגנים בשמן עמוק .
את הפרוסות מניחים בצד להמשך ההכנה,ואת החצאים מרוקנים מציפתם ושומרים על הקליפה בשלמותה.
3.מרפדים כלי אפייה חסין אש -בקליפות החצילים עם הקליפה כלפי מטה.
4.מכינים מלית מכל החומרים שבמרשם, כולל ציפת החצילים שקצוצה, משפרים טעם ומפזרים את המלית בשכבה אחידה על מצע קליפות החצילים .
מכסים את המלית בפרוסות החצילים המטוגנים, מהדקים היטב, מכסים בנייר אפייה ואופים בחום בינוני .
הגשה-
הופכים את המוסקה וחותכים למנות או לחתוך למנות בתוך התבנית ולהגיש עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל כל מנה ולהגיש
הערה-
אפשר לפני גמר האפייה לצקת שתי ביצים טרופות ו- 100 סמ"ק נוזל, בשלב זה חשוב להנמיך את חום התנור ולאפות עד שהביצים יתקרשו .
בתאבון.....
חומרים לעשר מנות:
10-חצילים בינוניים (אחד למנה)
100- גרם בצל, קצוץ
600-גרם בשר כבש מבושל או צלוי (טחון)
3-2 שיני שום כתוש
צרור פטרוזיליה קצוץ
2- ביצים לשירת המלית
100-סמ"ק ציר בקר
30-גרם רסק עגבניות למלית
מלח,פלפל שחור ,טימין ופפריקה מתוקה
הכנה-
1.חוצים לאורך את מחצית כמות החצילים,חורצים שתי וערב בציפה, ממליחים ומשהים כ- 20 דקות.
את שאר החצילים פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ וממליחים כנ"ל.
2.מנגבים את כל החצילים ומטגנים בשמן עמוק .
את הפרוסות מניחים בצד להמשך ההכנה,ואת החצאים מרוקנים מציפתם ושומרים על הקליפה בשלמותה.
3.מרפדים כלי אפייה חסין אש -בקליפות החצילים עם הקליפה כלפי מטה.
4.מכינים מלית מכל החומרים שבמרשם, כולל ציפת החצילים שקצוצה, משפרים טעם ומפזרים את המלית בשכבה אחידה על מצע קליפות החצילים .
מכסים את המלית בפרוסות החצילים המטוגנים, מהדקים היטב, מכסים בנייר אפייה ואופים בחום בינוני .
הגשה-
הופכים את המוסקה וחותכים למנות או לחתוך למנות בתוך התבנית ולהגיש עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל כל מנה ולהגיש
הערה-
אפשר לפני גמר האפייה לצקת שתי ביצים טרופות ו- 100 סמ"ק נוזל, בשלב זה חשוב להנמיך את חום התנור ולאפות עד שהביצים יתקרשו .
בתאבון.....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה